woensdag, augustus 01, 2007

Weetjes (16)

  • Mijn Chinese buur is gwn altijd pokke luid. Die praat precies altijd alsof zijn gesprekspartner 10 meter van hem afstaat.
  • Iemand heeft mn plastiek zak van mn fiets gepikt! De Bastards!!
  • Regelmatig zijn er hier op't nieuws voorvallen te zien waarbij iemand grote sommen geld achterlaat ergens (in vuilniszakken, in brievenbussen van mensen, op wc's in government gebouwen, ...). Ik vind het iets zeer raars. Ik vraag me af waarom iemand da in godsnaam doet. Misschien staat dit in de artikels vermeld, maar vermits ik deze meestal niet lees, weet ik het niet. Is dit weer een van de dingen die je enkel in Japan tegenkomt?
  • DAMN die kevers zijn luid hier!! Of't kevers zen weet ik nu wel nie zeker, makom. Toen'k hier aankwam in oktober ware die der ook en von'k da wel ... rustgevend eil, iets wa'k in Drama's ook altijd cool vond. Ma als der zo ene op 5 meter van uw raam zit vollenbak te geven, dan is het goeie der wel helemaal af hoor!
  • Als ze in Japan (verkeers-)camera's zoude hange voor mense die door't rood rijden, dan zou Japan's pensioen probleem (maw. dat er teweinig geld is) direct opgelost zijn.
  • In de Japanse geschiedenis werd er aardig wat aan namenverwisselen gedaan (vooral in de hogere klassen dan wel denk ik, matoch) is iets wat ik me overlaats bedacht. Bijvoorbeeld, ge wordt geadopteerd in een familie -> nieuwe naam, ge wordt een boedhistische monnik -> nieuwe naam, ge wordt shogun of keizer -> nieuwe naam, enzovoort. Volgens mij dede ze da mè voorbedachte raden, om mensen die later over hen zouden studeren te pesten.

4 opmerkingen:

Bart zei

Geen kevers, het zijn cicaden(セミ)

Jipo zei

Ahzo, cicaden dus. Tnx :-)

Blijkbaar zijn er cicaden die geluid kunnen produceren tot 100dB of zelfs meer, ongeveer de pijngrens van de mens. Hebt zo maar eens ene in uwe tuin zitten. "gezellig buiten eten"? :-p

Gerda zei

Cicaden ofte krekels idd :-)

Worden ze in Japan ook als "huisdier" ofte geluksbrenger in een klein kooitje gehouden?

Vreemde gewoonte, en het uitkiezen van het insect met de juiste kenmerken is blijkbaar zeer belangrijk en kan uren in beslag nemen.

Maar ze maken inderdaad héél veel lawaai, in van die vlagen.

Gerda zei

Blijkbaar zijn cicaden iets anders dan krekels... En toch denk ik dat het krekels zijn :-)

En wat het verkeer betreft: is het in Japan misschien niet zo dat wanneer het rood is auto's toch nog rechtsaf mogen draaien.