maandag, april 09, 2007

Een nieuw semester begint

Hellow,

Het is ondertussen toch een tijdje geleden dat ik hier nog iets gepost heb. Tijd om daar verandering in te brengen.

Sinds gisteren ben ik terug van een 14-daagse naar Tokyo, maar da's voor een andere post. Hier wil'k het even hebben over een paar uitstapjes van nog voor deze Tokyo-trip.


09-03-'07 - Daguitstapje naar Nagoya
tIs ondertussen al een maand geleden zoda veel van de details al vervaagd zijn. Het zullen daarom hieronder vooral foto's zijn.

Zoals de titel zegt ben ik voor een dagje naar Nagoya geweest. Ik ben samen met William gegaan. Omdat er toch wel wat dingen waren die ik wou gezien hebben, zijn we goed vroeg vertrokken (de bus van 05:50).

Hoewel ik allerlei dingen wou bezoeken, bleek doorheen de dag, dat het allemaal een pak meer tijd in beslag nam dan ik dacht. Uiteindeljk hebben we ook maar twee (of als ge't anders telt drie) dingen bezocht. Het eerste is het Kasteel van Nagoya en de grote tuin errond. Het tweede is het Tokugawa museum en de ernaast gelegen tuin (deze tuin zou je als iets anders kunnen bezien, in da geval hebben we drie dingen bezocht). Heel schone tuinen vond ik het. En op de verschillende verdiepen in het kasteel werden er allerlei dingen tentoongesteld (heel anders dan het kasteel van Matsumoto, waar er veel minder tentoongesteld wordt). Door deze tentoongestelde dingen zag de binnenkant van het kasteel er niet echt kasteel-achtig uit, eerder als een museum-zaal (het kasteel van Matsumoto daarentegen ziet er van binnen wel kasteel-achtig uit).

Het meisje op de foto's is een meisje dat William kent, een Indonesische. Hij had haar al een jaar niet meer gezien en vermits ze in Nagoya studeert voor een jaar heeft ze ons die dag vergezeld.


Pas aangekomen, op'n bankske, buiten't park rond't Kasteel van Nagoya.

Een of andere rare, ingepakte plant waar'k mee op de foto wou.

Schoon toch, die bloesems ^_^

Deze kerel had altijd iets te maken met het bouwen
van het kasteel van Nagano, of miss eerder met een
van de gebouwen errond, die men van plan is te
reconstrueren ... Anyway: Ik en een beeld :-)

Het kasteel van Nagano op de achtergrond, best wel mooi.

Op weg naar het Tokugawa museum kwamen we een speeltuin
tegen. Daar moest ik mij gewoon even mee amuzeren :-D

In de tuin bij het Tokugawa museum.

Idem.

Ik, het Indonesisch meisje en William in dezelfde tuin.


22-03-'07 - Daguitstapje met Kawaguchi-san
Kawaguchi-san is de moeder van de "aanmoedigings-familie" waar ik in februari eens een dagje naar toe ben geweest. Toen waren we Manyee en co tegen gekomen en wou ze samen met ons allen naar een bekende schrijn gaan, maar omdat we toen met teveel waren is dat niet doorgegaan. Een dikke maand later kreeg ik een bericht van haar met het voorstel dit te gaan doen.

We waren met z'n vieren, Kawaguchi-san, Manyee, Emi en ik. Waar we juist naar toe zijn geweest weet ik niet meer. Het waren alleszins enkele schrijnen die we zijn gaan bezoeken :-) Na het schrijn bezocht te hebben, zijn we wat gaan rusten aan een voet-onsen (of hoe het ook noemt). Best wel lekker, zo met je voeten in warm water weken :-)

tWas een plezant dagje.


De eerste schrijn die we bezocht hebben. Nie zo'n grote,
maar Kawaguchi-san wou daar wa water gan halen
(waarvoor? who knows)

Wa deze mensen juist aan het doen zijn weet ik niet, maar
het is iets waarvoor deze streek bekend was. Het leek altijd
iets te maken te hebben met grote zwaaare houte stuff met
de hand te dragen.

Dees von'k gwn leuk :-)

1 opmerking:

Gerda zei

Na meer dan een dag nog geen reactie hier???

Dan komt daar nu verandering in :-)

Hele coole boom inderdaad!

Maak er nog een fijn tweede semester van. Veel succes!

Gerda