dinsdag, juni 12, 2007

Weetjes (12)

  • Der is een stad in Australie die Eromanga noemt. Super toch! :-D
  • Japanse insecten zijn HUGE! En da is wel ambetant, vermits I HATE bugs!!
  • Mijn broer heet Johan.
  • Om een of andere reden krijg ik het maar niet voor mekaar om "juni" in een datum te schrijven. Er blijft maar "mei" uit komen.
  • De laatste tijd (april en mei) heb ik er aardig wa Amerikaanse series doorgedraaid: drie seizoenen House, drie seizoenen Battlestar Galactica en een seizoen Heroes.
  • In het seminarium da ik volg is der ne kerel die altijd maar in'n atlas an't zien (studeren?) is. kVind't ma vreemd.
  • Mijne begeleider sensei blijft mij altijd ma allerlei vrage stelle over vanalles da'k nie weet (of toch nie echt goe alleszins).
    Bv. Zijn er veel boeken over de belgische taal? Zijn deze bestsellers zoals in Japan? Zijn er speciale scholen voor Turken om Turks te leren? Welke geschiedenis hebt ge op school gekregen? Was da onderverdeeld in België en de rest van de wereld? Of was alles samen?
  • kZen voor de moment "Fantastic Voyage" (2005) ant lezen, een boek over gezondheid en langer leven. De manier die in het boek voorgesteld wordt komt ongeveer op't volgende neer: neem alle dingen die ge lekker vind (Bv. vlees, gebak, suiker in't algemeen, gefrituurd eten, enz), schrap da van uw menu en voila. Ma daar wou'k't nie over hemme. De auteur beschrijft ook zijneigen gezondheids-systeem. Awel, hij gebruikt voedings-supplementen. Hoeveel? 250 pillen per dag!!! Da vind ik er net een beetje over. Daarbuiten gaat hij ook wekelijks en/of maandelijks binnen voor transfusies waarbij der stuff direct in zijn bloed wordt gegeven. tIs nie min die kerel.

5 opmerkingen:

Gerda zei

Over die "Fantastic Voyage":

Als je alles wat lekker en leuk is schrapt is het leven zo saai en vervelend dat het lijkt alsof je langer leeft...

Jipo zei

Inderdaad. Het is dus de vraag of het wel is wat je wilt, tot aan 150jaar geraken (wat blijkbaar (volgens recente (dier-vriendeljke) experimenten op dieren) mogelijk is als je oa. het systeem van het boek volgt).

Bart zei

Naar "eromanga" gegoogelt en gemerkt dat het ook een Australische stad is... Foei Kevin! ;)

Jipo zei

Nee, zo is't nie gegaan.
kWas'n anime an't zien (Tonagura denk ik) en daar werd da vermeld. Ik dacht van "da kan nie waar zijn", en ben da daarom is gan checken. En ja hoor, het was waar.

Jipo zei

Btw, wa'k mij afvroeg, welke Bart is't eigenlijk, die hierboven iets gecomment heeft? Want ik kan u nie direct plaatsen.