donderdag, februari 22, 2007

Afscheidsfeestje voor de economie-studenten

Wat ik eerst dacht dat een laatste feestje van COWIS zou zijn, bleek de dag zelf een afscheidsfeestje voor een aantal economie-studenten te zijn die naar een andere campus van de Shinshu Universiteit gaan vanaf volgend semester (En daar ben ik ook niet zeker van eigenlijk, dus als iemand dit kan bevestigen of me kan zeggen wat voor welke gelegenheid het feestje was, mag deze dat zeker doen).

Het feestje ging door op 16 februari. De dag zelf was ik het eigenlijk vergeten. Toevallig ging ik rond het uur dat het begon naar de co-op om een boek te bestellen en kwam ik iemand tegen die me eraan herinnerde. Geluk gehad.

Ik kwam een half uur te laat aan. Maar men was nog niet begonnen. Er was ook nog niet zoveel volk daar. Toen ik bovendien voorziene drank en versnaperingen zag liggen (nl. 4 flessen drank en evenveel zakken chips (enzo)), dacht ik "wat een triestig feestje gaat me dit hier worden".

Met zo'n 40 minuten vertraging (of was het bijna een uur?) begonnen we er dan uiteindelijk aan. De leader of the pack zei een paar woordjes, waarbij het feestje "officieel" van start ging.

Na wat gebabbeld te hebben (maar niet veel), beslisten we wat spelletjes te spelen. Die Hard (miss wel wa overdreven, makom :-p) "dorobou-geemu" spelers als William en ik stelden het dorobou-geemu voor. Er waren direct een deel mensen dit wel eens wouden proberen. Mensen die dit niet wouden doen, met argumenten als "met zoveel mensen (17 ofzo) gaat da niet", waren er ook wel, maar in minderheid :-)

Na terug naar de kaikan te zijn gereden om kaarten te gaan halen (want deze hadden we nodig en niet bij), konden we beginnen. Door het grote aantal spelers had William het idee om met twee dieven en twee politieagenten te werken, wat me een geweldig idee leek. Een klein probleempje bij het spelen was dat de kaarten die ik meegebracht had Franstalige speelkaarten waren. "Da's toch geen probleem" zou je kunnen zeggen, maar blijkbaar wel. Op de kaart die de politie aanduidt stond een R (Roi) ipv een K (King), en op de kaart die de dief aanduidt stond een 1 ipv een A (Ace). Hoewel we de mensen hierop gewezen hebben, blijken ze niet goed geluisterd te hebben, want het eerste spel liep mis omdat een van de dieven niet wist dat hij een dief was, en het tweede spel liep mis omdat een van de politieagenten dacht dat hij een dief was (dit kwam eerder doordat ze de uitleg niet goed begrepen leek te hebben). Deze mislukkingen hebben echter wel voor veel gelach gezorgd, dus het was nog zo slecht niet :-)
Hoewel we eerst dachten dat het grote aantal mensen niet zo'n probleem was, was er wel een ding dat niet zo goed ging. Dit spel moet namelijk best gespeeld worden terwijl je iets anders doet, meestal gewoon praten. Maar dit gebeurde niet. Iedereen was elkaar gewoon in stilte aan aan het staren, wat wel wat vreemd was. Maarja :-)

Het volgend spel was
Furuutsu Basuketto (Fruit Basket)
 • Benodigdheden: stoelen (een stoel minder dan het aantal mensen dat meedoet)
 • Voorbereiding: Zet de stoelen in een cirkel. Een persoon gaat in het midden staan en de rest gaat op een stoel zitten.
 • Spel: De speler in het midden beschrijft een soort persoon, en iedereen die aan deze beschrijving voldoet moet rechtstaan en op een andere stoel gaan zitten. Terwijl men dit doet, kan de in het midden staande speler op een vrijgekomen stoel gaan zitten.
  Enkele voorbeelden van beschrijvingen zijn: "iedereen met bloedgroep A", "iedereen die een rijbewijs heeft", "iedereen met zwart haar", "iedereen die een buitenlander is", ...
  Een ding dat je nog extra kan zeggen, ipv een beschrijving, is "Fruit Basket". Als dit gezegd wordt moet iedereen opstaan en van stoel verwisselen.
 • Extra:
  1) Buiten deze basisregels zou je om het interessanter te maken een batsu-geemu kunnen toevoegen, of mogelijk "als je voor de derde keer in het midden staat -> bastu-geemu.
  2) Een extra regel toevoegen die zegt dat je gewoon een stoel mag opschuiven (want als iedereen dit doet is het niet zo interessant)

Vervolgens had Diana een voorstel voor een spel. Je zit in een cirkel (op stoelen), en je legt je handen op de knieën van je buren. Eenvoudig gezegd is het de bedoeling om de handen, in de volgorde die ze zo liggen, om beurt te laten kloppen (zacht) op de knie waar deze op ligt. Indien er twee keer geklopt wordt, wordt er van richting veranderd.

Als laatste zei men ons om de stoelen in de cirkel om te draaien, en bleek men stoelendans te gaan doen. Laaang geleden dat ik da nog gedaan had :-D Deze stoelendans deed men om op een leuke manier iedereen een nog een laatste woord te laten doen en een cadeau te geven (de persoon die afviel moest namelijk iets zeggen en kreeg een cadeau).

Ondanks dat ik eerst dacht dat het niet vet zou zijn, is het een heel plezant feestje geworden :-) En die Fruit Basket wil ik zeker nog eens doen :-D

1 opmerking:

Anoniem zei

En het feesten gaat maar door!!!!

Gerda