maandag, november 27, 2006

Concert in Tokyo - Dag 1

Vroeg opgestaan zoda'k goe wakker was voorda'k mn ontbijt van spagetti bolognaise opat (door het eten bij de speechcontest de dag ervoor is er niet van gekomen om dit klaar te maken en dus moest het als ontbijt). Goe op tijd met de fiets richting station (waar de busterminal is) gereden. Om 09:20 op de bus gestapt en niet veel later vertrokken. In de bus was het goe/lekker warm (nbeke te warm misschien zelfs, makom). kHeb der'n beke manga gelezen, en vooral me mn mp3speler op gerust.

Rond 12:30 kwamen we aan in Shinjuku. hier hebben we een dik half uur in de Yodobashikamera (en omliggende winkels) wa rondgeneusd, waarna we naar de hostel (Khaosan annex in Asakusa). Toen we in Asakusa een verkeerde straat waren ingedraaid en op weg terug naar de juiste waren, bood er een Japanse vrouw (die dat opgemerkt had) ons opeens aan ons naar de hostel te leiden. Onverwacht, en eignelijk niet echt nodig, maar wel heel vriendelijk. Hoewel in de bevestigingsmail van de boeking stond dat we om 14:00 daar moesten zijn, bleek de recptie gesloten te zijn tot 15:00, zodat we nog niet konden inchecken. We zijn daarom eerst iets gaan eten (ramen) voor ons in te checken.

Na ingechecked te zijn, hebben we snel de spullen die we mee wouden nemen naar het concert bijengesprokkeld en zijn we vertrokken. Na 2 keer overstappen met de metro kwamen we aan bij de Tokyo Dome

[voor een verslag van het concert zelf, zie andere blog-entry]

Na het concert waren we van plan wat in de Tokyo Dome rond te hangen. Maar omdat het al 22:00 was en de meeste winkels daar aan het sluiten waren, was er neit veel meer te doen. We hebben even naar de mooie verlichting die er was gekeken en zijn daarna met de metro terug naar Asakusa vertrokken. In Asakusa zijn we wat inkopen gaan doen voor het ontbijt de volgende dag en ervolgens naar de hostel gegaan om ons klaar te maken voor te gaan slapen.

Dan kort over de hostel zelf. We verbleven in de Khaosan Tokyo Asakusa Annex in Asakusa. tIs een recenter opgerichte hostel van Khaosan. De faciliteiten waren hierdoor nog vrij nieuw en ook vrij goed. tIs een gezellige hostel. Een opmerking is wel dat de muren van de kamers vrij dun zijn, zodat we onze snurkende buurman vrij luid hoorden :-)


Foto's

Een deel van de metro's heeft zo van deze poortjes als
ingang op de metro-stellen.
Op andere plaatsen zijn deze poortjes er niet en stopt
de metro gewoon voor je (zoals een trein), openen de
deuren en stap je in.

In de buurt van Yodobashikamera (dicht bij de
busterminal in Shinjuku) kom je regelmatig dit
soort mensen tegen, mensen die verkleed in wat
dan ook reclame maken voor wat dan ook.

Geen opmerkingen: