maandag, november 27, 2006

Concert in Tokyo - Dag 2

Het plan was om de tweede dag (zondag 26 november) op tijd op te staan, en wat in Harajuku rond te lopen voor we terug naar Matsumoto vertrokken.

Om iets na negen zijn we opgestaan, hebben we ons gereed gemaakt en om iets na 8 zijn we vertrokken richting Harajuku. Het plan was om vroeg naar Harajuku te gaan zoda we der toch redelijk wa tijd zoude kunne rondwandellen, vanalles bekijken en winkelen. Maar eigenlijk was er zo vroeg op de ochtend nogniet zoveel te zien daar. Winkels gingen pas open om 10:00 en het interessant gekleede volk dat we wouden zien was er ook nog niet zoveel.

Enkele dingen over Harajuku nadat't eenmaal levendiger geworden was:
  • der loopt daar veel volk rond in gothic, lolita, visual kei (blijkbaar is da ook een van de stijlen, hoewel ik nie weet hoe da't der just uitziet), en ander stijlen kleren. Echt cool om te zien vin'k. kGan zeker nog is trug gaan om daar een paar uurkes te zitten en te people-watchen :-)
  • der ware veel klere winkels met gothic, lolita, en dergelijke kleren. Erges anders nog bijna nooit gzien die winkels, dus da von'k ook wel interessant :-)
  • ook een heel deel winkels met kleine spulletjes als kettingen, keitai straps, en andere snuisterijen.
Rond 12:00 zijn we dan met de trein naar Shinjuku gegaan, want we hadden onze bus om 12:50 en we wouden op tijd zijn. Na in Shinjuku aangekomen te zijn en op onze bus gewacht te hebben is er echter iets misgegaan. We ware goed op tijd bij de bushalte en zaten er schoon te wachten, maar buiten de bushaltes 1, 2 en 3, was er blijkbaar ook een halte 26 waar wij niets van wisten. Het moest nu juist lukken dat de bus die wij moesten hebben, niet stopte bij haltes 1,2en3 (waar wij zaten), maar bij halte 26. Toen wij om 12:50 geen bus naar Matsumoto zagen, en om 13:00 nog steeds niet, vreesden we al voor het ergste. We zijn binnen gaan vragen hoe het zat en wat we best moesten doen. De bus was idd al vertrokken en het enige wat we konden doen is een nieuw ticket kopen (3400YEN weggegooid geld *grml*). We hadden nog wel geluk dat er nog plaatsen vrijwaren voor dezelfde dag, want toen we onze bus gingen boeken, zei men dat er geen plaatsen meer vrijwaren in latere bussen. Dubbele plaatsen bedoelde men wrsch, want deze waren er nog steeds niet. Dit wil zeggen dat ik en ManYee een verschillende bus terug hebben moeten nemen.

Mijn nieuwe bus vertrok om 17:50. Deze keer hebben we heel goed gelet op waar de bus zou vertrekken en hebben we hem niet gemist. In de extra tijd die we nu in Shinjuku hadden, hebben we wat rondgelopen in de stad, iets gegeten en gedronken, en naar de Tourist Information Center geweest om wat folders te gaan halen over Tokyo.

Het grootst deel van de terugreis heb ik mijn ogen gesloten en proberen te rusten. In Matsumoto aangekomen regende het stillekes en kwam er nog meer slecht nieuws. Op de plaats waar ik mijn fiets had gezet was namelijk geen fiets meer te bespeuren. Da von'k nie zo geweldig. Gelukkig liep der op da moment toevallig een politieagent rond waaraan ik heb gevraagd of hij wist waar mijn fiets was. Op de plaats waar mijn fiets stond, zo bleek, mag deze snachts niet blijven staan. Daarom hadden ze mijn slot doorgeknipt en hem ergens anders, samen met een hoop andere fietsen vastgeketend. Mijn pas nieuw (bijna twee maand oud eil, makom) slot naar de vaantjes, da von'k nie tof. Omda die politie agent der dan toch was, heeft'm mijn fiets losgemaakt en ben ik kunne vertrekken. Hij leek iets gezegd te hebben van wachten ofzo, mogelijk om een boete te betalen ofzo (want een leerkracht zei dat in zo'n geval je best een aardige boete kan krijgen, van 5000YEN), maar omdat hij nie direct terugkwam ben ik maar vertrokken.

Na een heel leuke zaterdag, was dit dus een niet zo goede zondag. Mjaja :-)


Om af te sluiten, wat foto's:

Een interessant winkeltje. Een winkel dat voor zover ik begrepen heb enkel (of toch vooral) concooms verkoopt. Condooms in alle geuren en kleuren ... en smaken :-p


Een van de winkels met "andere" mode die in Harajuku veel te vinden zijn.


De ingang van een bekende straat in Harajuku, nl. Takeshita Street. Hier zijn veel winkels met vanalle stuff te vinden.


Enkele van de anders geklede mensen. Der ware der veel fermer geklede ook, ma daar heb'k geen foto van kunne trekken.
Op't internet zijn der genoeg sites met foto's te vinden van de kleren die ge in Harajuku veel tegenkomt. Als ge zoekt naar "gothic lolita" vinde der wel, zoals deze.
Een rommelmarkt (of dat leek het toch) in Shinjuku.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bah, wat een mottige kleren!! Doet pijn aan mijn ogen :-)

Gerda

Anoniem zei

Zie maar dat Joke daar niet mee naar huis komt!!

G.