dinsdag, oktober 10, 2006

De voorbije week in Matsumoto

Sinds mijn laatste verslagje is er al een week voorbijgegaan. Hieronder is een kort overzicht van wat ik deze dagen almaal gedaan heb.

30/09
 • sMorgens vertrokken we uit onze hostel richting Shinjuku om daar onze bus naar Matsumoto te nemen. Om in Shinjuku te geraken moesten we de metro nemen en een keer overstappen. Met al onze bagage was da geen lachertje, maar we zijn er geraakt :-) In de bus heb ik wat muziek opgezet en mijn hoof neergelegd. Het verliep heel vlot.
 • Aangekomen in matsumoto was het even verschieten toen we direct verwelkomd werden door onze tutors. Deze zouden ons naar ons verblijf begeleiden. Dit gebeurde per taxi. Btw: mijn eerste conversatie in het japans met mijn tutor liep al direct mis. Ze vroeg hoelang ik al in japan was en ik antwoorde nijikan, oftewel "twee uur". Gewoon de counter van dagen vergeten, erg -_- Omda da antwoord nergens op sloeg is ze dan maar overgeschakeld naar het engels, in de hoop da'k da wel zou begrijpe. Goeie eerste indruk, njah :-p
 • Aangekomen aan het International House, hebben we snel onze bagage binnengezet en zijn we terug vertrokken naar het univ. Daar zouden we de sensei die ons tot dan toe verdergeholpen had via mail ontmoeten. We zijn naar haar kantoor gegaan en hebben daar wat gebabbeld over gewone dingen, alsook over het gaan winkelen. We zouden die avond namelijk samen met de auto gaan winkelen om vanalle hoognodige (vb. een futon, lakens, een kussen, zeep, ...) en grote (een tv en een microgolf) spullen te komen.
 • Het winkelen: We zijn een aantal grootwarenhuizen afgegaan om dit alles te kopen. In deze winkels werden we door onze tutors geholpen om te vinden wat we zochten. Zo kregen we tips over welke spullen goed en welke slecht waren. We werden echt heel goed geholpen, wat ook wel nodig was, want alleen al die spullen kopen zou volgens mij niet zo goed gelukt zijn :-)
 • Na alle spullen gekocht te hebben en terug bij het International House aangekomen te zijn, hebben we nog even met onze tutors gepraat om iets af te spreken voor de volgende week om alle papieren enzo in orde te brengen. Hierna ben ik naar mijn kamer gegaan om alles wat uit te pakken en in orde te brengen


01/10
 • Vandaag was er niks afgesproken met mijn tutor en was ik vrij. Ik heb deze dag gevuld met mijn kamer verder op te rommelen en nog wat te gaan winkelen.


02-04/10
 • Deze twee dagen is er heel wat rondgelopen geweest voor zaken in orde te brengen. Deze zaken waren:
  • mijn studentenkaart aanvragen
  • mijn alien registration card (ofzo) aanvragen aan het gemeentehuis
  • tegelijk ook een of andere verzekering afsluiten
  • een bankrekening openen
  • een gsm kopen en een abonnement starten
  • een aantal papieren voor mijn kamer invullen (vb. voor de betaling van de huur een een statement ondertekenen dat ik de regels gelezen en begrepen heb).
  Bij al dit in orde gebreng werd ik zeer geholpen door mijn tutor.
 • Verder heb ik nog redelijk wat gewinkeld. Oa voor nog spullen die ik op mijn kamer nodig had (zoals een pan en nog wat handdoeken), maar zeker ook voor leesmateriaal. Ik heb een tweedehands boekenwinkel gevonden (allez, tis eigenlijk niet ik die hem gevonden heeft, ik ben er gewoon naartoegegaan, makom) en heb mij daar goed geamuzeerd bij het kiezen van manga. Ik had al direct een aardige collectie in de kast in mijn kamer staan :-)
 • Nomikai en karaoke [03-10]
  Dinsdag avond kreeg ik een bericht dat er bij David op het appartement een nomikai was (een bijeenkomst van mensen waar er alcohol is :-)). Ik daarnaartoe. Er waren al wat mensen (4), belgen en japanners both. En naarmate de avond volgde zijn er nog meer mensen bijgekomen. Het was een heel leuke bedoening, met veel gelach. Een leuk feit is dat Wim's tutor, Asami, er ook bij was en deze echt niet tegen alcohol kon. Toen ze binnenkwam was ze gewoon, maar na twee slokken van haar coctail was ze echt al helemaal anders. Nog nooit gezien zo iets :-D
  Na een tijd zijn we vertrokken bij het appartement en naar een karaoke-zaak gegaan. Daar was het ook super. In die karaokezaken hebben ze altijd lekkere coctails! :-D Deze keer opnieuw (net als in Tokyo) viel het op dat de japanners weer heel goed konden zingen en wij belgen ... njah, niet :-p Maar da houdt ons nie tegen om toch te zingen en a good time te hebben :-)
 • Naar het centrum [04-10]
  Woensdag ben ik met Wim en ManYee naar het centrum geweest. Daar hebben we wat rondgewandeld, een gamecenter en wat winkels aangedaan, op een aantal plaatsen met mijn mastercard geld proberen af te halen, een MosBurger gegeten, ...


05/10
 • Deze avond zijn wij belgen met z'n allen naar't centrum gegaan om iets te gaan drinken. Later op de avond is Joris' tutor er ook nog bijgekomen. We zijn naar
  twee plaatsen geweest. Op de eerste plaats hebben we bier gedronken en kleine japanse snackjes (otsumami?). De tweede plaatse zag er wat fancier en klassieker uit (wat ook aan de prijzen te merken was :-p). Je zat er op een zitmatje op een houten vloer. Deze vloer was wat verhoogd en je moest er je schoenen uit doen. Voor naar de wc te gaan stonden er slippers klaar. Er was gedimd licht. De service vond'k der echt wel goed. tWas er rustig (ons niet meegerekend alleszins toch :-p) en kvond't er erg gezellig. Hoewel het daar duur was, zou'k der nog wel eens naartoe willen :-)


06/10
 • ... zenzen omoidasenai (-_-°)


07/10
 • opgestaan en ontbeten, een lekker croissant-brood ^_^
 • Aan een lagere school in de buurt van het univ was er een basaa, een verkoop van vanalle spullen (soort rommelmarkt eignelijk). Daar ben ik met ManYee naartoe geweest en heb mij er wat handdoeken gekocht (want degeen van de 100Yen shop werken niet zo goed).

 • Na even terug op mn kot gezeten te hebben, zijn we een dagje gaan shoppen. We hebben een tweede hands game-shop aangedaan, evenals twee tweedehands boeken/manga/cd/games winkels. Deze keer waren het geen manga die ik gekocht heb, maar wat japanse boeken. oa. een paar die het onderwerp van gakuryoku teika, de daling van geletterdheid (een betere vertaling moet ik nog zoeken) van studenten in Japan. Dat is het onderwerp waar ik volgend jaar mijn bachelorpaper over zou willen schrijven (allez, tot nu toe alleszins toch nog :-)).
 • Na de tweedehands winkels zijn we naar Dennie's geweest, een eetgelegenheid. En daar heb ik pancakes with honey en icecream. Het waren drie pannekoeken bovenop elkaar met daar honing dertss en een bolleke ijs plus slagroom derbovenop. Da was gewoon heerlijk :-D

 • Vervolgens zen we nog wa verder gan shoppen in het shoppingcenter. Daar heb'k mij nog wa spulle uit de 100Yen shop gekocht :-p
 • Savonds ben ik mij een setto (burger menu) gaan eten in de Mos burger en de rest van de avond heb ik mij op mijn kamer bezig gehouden (een film gezien en wat mails geschreven).


08/10
 • soba-matsuri
  Vandaag was het rond het kasteel van Matsumoto soba-matsuri. Samen met een hoop andere buitenlandse studenten en wat tutors (een leuk groepje :-)) zijn we er naartoe gegaan. Er waren een hele hoop kraamjes waar allerlei eten en andere dingen verkocht werd. Na aankomst hebben we allen soba gegeten en daarna zijn we wat door de kraampjes gaan wandelen. In tegenstelling tot het grootste deel van de rest van de week was het vandaag heel goed weer. Lekker op het gras zitten met de zon op je hoofd ... great. Na de kraampjes bekeken te hebben gingen we de tuin van het kasteel binnen. Vandaag kon je er (in tegenstelling tot anders) gratis binnen. Om het kasteel zelf (van binnen) te bezoeken moest je echter nogaltijd geld dokken. De tuin alleen was voor ons goed genoeg :-) Een schone tuin was het, met een schoon uitzicht op het kasteel ... als mijn invitation card klaar is ga ik zeker nog eens terug :-)
 • iets drinken met Hans van in mn klas
  Net toen we wouden vertrekken wam ik Hans tegen. Ik wist dat hij wou komen, maar door een gebrek aan internet (en vergeetachtigheid van mij :-p) wist ik niet of hij nu zou komen of niet. Wel dus :-) Voor die keer dat hij in Matsumoto was, ben ik de rest van de avond met hem en zijn vriendin (die ook van de partij was) naar een gamecenter geweest, iets gaan drinken, wat gaan wandelen en tijdens dit alles gepraat over Matsumoto, Tokyo, en het hele "een jaar in japan zijn"-gebeuren :-) Als laatste zijn we samen nog eens naar het kasteel van Matsumoto geweest. Maare (hoop da ge da zo schrijft), Hans' vriendin, wist dat het savonds verlicht was en wou da wel eens zien. Buiten dat het verlicht was, waren er ook muziekanten die klassiek Japanse muziek aan het spelen waren. Ik vond het aangenaam om naar te luisteren en met het verlichtte kasteen en tuin had het wel iets rustgevends (vond ik).

1 opmerking:

Jochen A. zei

Hey Kevin,

ik zie dat je nogal hennig wat neerpent ... ik kan namelijk niet volgen. dus slow it down a little bit please, en maak wat minder spellingsfouten ;-). moet ook nog altijd reageren op je mailtje. desalniettemin hoop ik dat je ginder de tijd van je leven beleeft, en ja ... we missen jou en je fratsen hier wel.

PS : nu moet je me toch eens uitleggen hoe handdoeken niet zo goed kunnen werken ??