woensdag, oktober 18, 2006

Verkeersregels voor fietsers?

Vermits de verkeersregels voor auto's hier in Japan wat anders zijn dan in belgie (vb. hier rijd men links en niet rechts van de straat), veronderstelde ik dat dingen als de plaats waar fietsers rijden ook zouden verscillen. In de twee weken dat ik al met de fiets rondrijd, heb ik daarom geprobeerd de verkeersregels voor fietsers te achterhalen door het rijgedrag van japanners te observeren. Er zijn twee dingen die ik vooral heb proberen te achterhalen, nl. 1) waar rijd een fietser op de weg, links of rechts? en indien er een fietspad is, waar op het fietspad rijd je dan, links of rechts? 2) indien er een tegenligger (fietser) is, naar welke kant wijk je dan uit?
Na twee weken ben ik er echter niet wijzer op geworden, het rijgedrag van de japanners lijkt eerder willekeurig dan op regels gebaseerd te zijn. Met willekeurig bedoel ik eerder dan men lijkt te rijden waar men goesting in heeft.

Weet er iemand trouwens hoe het echt moet, nl. wat de verkeersregels hieromtrent zijn?

-Jipo-

2 opmerkingen:

Wim zei

hij die et langst op zijn fiets kan blijven zitten had gelijk ;)

Dieter zei

Lol, dit doet mij terug denken aan deze zomer. Ik heb net als jij me dikwijls afgevraagd wat nu net de regels zijn maar heb er uiteindelijk de brui aangegeven. Ik vermoed dat zelf de doorsnee Japanner er soms moeite mee heeft.

Grtz vanuit Leuven