vrijdag, januari 05, 2007

Oudjaar in Tokyo (30 dec)

Gister was afgesproken om nog een dagje met the gang van gisteren op te trekken. We zouden samen Yokohama bezoeken, de hometown van Youko en Adachi.

a) Minatomirai (Yokohama) (en omstreken)
Hier hebben we rondgewandeld en de volgende dingen gezien/bezocht:
  • chinatown
    Hier zijn we in'n Chinees restaurant (hoe kan het ook anders) gaan eten, hebben we een tempel bezocht en hebben we wat door de winkelstraten gewandeld.
  • een paar schone tuinen
  • de buurt rond de haven
    Er was een stevig briesje. Opeens vlogen er een flok zeemeeuwen keidicht boven onze hoofden, als je sprong zou je ze kunnen aangeraakt hebben.
  • de red brick warehouses
  • een minipretpark


Chinatown, here we come.

De tempel in Chinatown.

idem

Een uitzicht van de haven op Minatomirai.
(de Landmark Tower staat er net niet op)
Zeemeeuwen op een rij.

De zeer laag vliegende zeemeeuwen.

De Landmark Tower in de verte.

Ik, Aleksei, youko, Adachi en William.

Adachi, William, Aleksei, Youko en ik.

Een ijswinkel in de Red Brick Warehouses.
Ze verkochten er ijs tussen twee warme koekjes.
Instant smeltijs was het. Experimenteren is goed,
maar dit was het toch niet.

De (gerenoveerde) red brick warehouses. [Flickr]

b) Yokohama
Toen we in Minatomirai klaar waren zijn Aleksei en Tok teruggekeerd naar hun verblijf in Tokyo. Er was even spraken van dat wij (ik, Manyee en William) dat ook zouden doen, maar William wou heel graag eens Yokohama ramen eten en dus zijn we met z'n vijven naar Yokohama gegaan om dit te doen.

We hebben een hele tijd rondgewandeld op zoek naar een goede ramen-zaak. Na deze gevonden te hebben zijn William en Adachi er ramen gaan eten. De rest had geen zin in ramen. Ik, Manyee en Youko zijn naar de MacDonalds gegaan om daar op hen te wachten.

In de MacDonalds was er een actie waarbij je een cheeseburger kon krijgen voor 100Yen (ca. 67cent)! "Super" dacht ik =D We hebben tot William en Adachi klaar waren (en erna nog een tijdje), zitten babbelen over vanalles en nog wat.


c) de terugreis
We zijn tot vrij laat (23:00) in Yokohama gebleven. We hebben een late trein terug naar Shibuya genomen, en in Shibuya de laatste metro tot in Ueno. Normaal rijd deze metro tot in Asakusa, maar omdat het de laatste was niet meer. In Ueno hebben we daarom een taxi genomen tot in Asakusa. Een taxi nemen kost al snel aardig wat geld, schrikwekkend hoe snel het bedrag op zijn meter omhoog ging.

Geen opmerkingen: