zaterdag, januari 06, 2007

't Sniejewt

Ik doe deze morgend (eigenlijk was het al bijna middag, makom) mijn gordijn open en wat zie ik: HET SNEEUWT :-D En beter nog, het sneeuwt nie een beke, ma veel! :-D Een pak meer als de vorige keer, meer dan dat ik mij herinner in België ooit meegemaakt te hebben. Great dus :-D
Rond een uur of 2 kreeg ik telefoon van Manyee die voorstelde wat sneeuwpret te hebben. Alright dus. Ik had wel beter handschoenen nodig, want degeen die ik had waren niet echt waterdicht. Mij goed ingepakt tegen de sneeuw (die nog aardig viel) vertrok ik naar de winkel. Ik ben vertrokken met de fiets, maar dit bleek helemaal niet zo goed te gaan. Ofwel was er een pad platgelopen sneeuw om te fietsen, maar die platgedrukte sneeuw was ijs geworden en dus zeer uitschuiflijk. Ofwel lag er een dikke laag sneeuw, waar ik (blijkbaar) niet uitschoof, maar wat een pak moeite kostte, vermits het een laag van 30cm ofzo was. Na niet veel gefietst te hebben, ben ik gewoon afgestapt en ben ik met de fiets in de hand verder gegaan. Da zal me leren de fiets wille meepakken.
Mij goed inpakken tegen de vallende
sneeuw buiten bij't gaan winkelen.

Teruggekomen was het 3 uur, ready om aan de sneeuwpret te beginnen. Een sneeuwballengevecht anticiperend heb ik mij eerst omgekleed. Twee broeken, een aantal lagen vanboven, elke laag goed afgesloten met een die er al was (nl. broek in sokken, tshirt in broek, trui in tweede broek, botinnen in tweede broek).

Het was in het begin enkel ik en Manyee. De rest van het volk was er nog niet. We zijn begonnen met een sneeuwman. Deze zou een Grote worden, want bij de vorige kreeg ik de commentaar dat het maar triestige sneeuwmannetjes waren (of toch iets in die trent). Ik vind dat we aardig geslaagd zijn in het maken van een Grote sneeuwman (zie foto). In het midden van het maken van de sneeuwman kwam Emi (Indonesiër) ons helpen.

Na de sneeuwman kwam Manyee met het idee om een stoel te maken. Ze begon eraan maar het zag er maar triestig (maw. klein) uit. In België al ooit een stoel (of beter zetel) van sneeuw gemaakt te hebben deed ik het even voor. Je rolt een reuzebol sneeuw en sculpteert deze achteraf in de vorm van een stoel/zetel (of eigenlijk wat je maar wilt). Dit is alleszins mijn methode.

Na die ene zetel zijn we overgegaan tot het maken van en drie-zit. Drie reuzebollen rollen, deze tegen elkaar zetten en vervolgens er de zetel-vorm in uitgraven met een stofblik (dit bleek een zeer goed idee te zijn).

We hebben er echt van genoten. Vooral Emi leek zich geweldig te amuzeren. In Indonesië is er nooit sneeuw, waarschijnlijk daarom. Net een kind was ze, echt schattig.


De sneeuw deed me denken aan "'t Sniejewt (In Den Diepvries) " van K.I.A.

De 1-zit.

Ik en de Grote sneeuwman.

Ik, de Grote sneeuwman en Manyee.

Ik, de Grote sneeuwman en Emi.

Lekker relaxen in de sneeuw-sofa (3-zit).

Zat best goed eigenlijk.
(alleen wa koud aan je hiney na'n tijd)

Ik en Emi.
Ik en Manyee.

In de sneeuw liggen en proberen een snowangel
te maken (viel best tegen met 30cm sneeuw).

2 opmerkingen:

Joke zei

Jaja, da ziet er naar uit dat het een tof dagje geweest is :-) Trouwens, ik heb nog nooit een sneeuwzetel gemaakt :-D Wij maakten enkel mannekes en sneeuwballen :-P 'T is wel een leuk idee! Vind het eil best wel spijtig dat er hier nog geen sneeuw is gevallen, sterker nog, aan de bomen groeien al nieuwe knoppen die binnenkort gaan beginnen bloeien -_- 't is zielig :-)

Dikke zoen (k) ^_^

Gerda zei

Dàt is tenminste een sneeuwman!!!

Ben gisteren naar "Babel" geweest (film) en een deel van die film speelt zich af in Tokyo, best wel indrukwekkende stad, zo te zien, zeker 's nachts... En dan te weten dat Joke daar over een paar maandjes rondwandelt.. (Goed voor haar zorgen, he ;-))

Die film is echt aan te raden mocht je de kans krijgen hem te zien!