maandag, januari 22, 2007

Weetjes (7)

  • Drie paar sokken helpen niet tegen 30cm (of meer) sneeuw.
  • Ik zat bij de bank te wachten tot men klaar was mijn betaling af te handelen en opeens bedankt of verontschuldigd (kwee nie just wa't was) der een vrouw haar en komt naast mij zitten op de bank waar ik op zat. Zeer vreemd vond ik (het was btw niet eens dat ze direct naast mij zat, er was nog plaats voor een andere persoon tussen ons over).
  • Japanse (universiteits) ingangsexamens zijn Crazy (op een hele hoop gebieden).
  • Rob is mijnen held.
  • Nutella bewaart ge beter hoog als laag (in Japan toch alleszins).

4 opmerkingen:

franssenmichael zei

Waarom moet een pot nutella liever hoog staan dan laag? Naar mijn weten worden breekbare dingen liever laag dan hoog gezet wegens de talrijke aardbevingen die Japan kent.
Zou het dan niet logischer zijn om uw nutella-pot laag te zetten? Of is uw nutella-pot een van de 'talrijke' plastieken nutella-potten, speciaal gemaakt voor Japan?

Jipo zei

Om breken te vermijden is het idd beter om de pot laag te zetten dan hoog. Maar hier in Matsumoto hebben ze naar het schijnt niet veel last van aardbevingen, dus is dat niet zo een probleem.
De reden voor het hoog plaatsen van de pot heeft te maken met de warmte in mijn kamer. Hoger in mijn kamer is het vrij warm, maar dicht tegen de vloer is het best koud. Toen mijn pot nutella in het laagste schap van mijn kast stond, werd hij vrij hard en da was onpractisch om te smeren. Nu ik hem hoger in mijn kast heb gezet is hij (= de Nutella) zachter geworden en kan ik terug goed smeren.
Voila de uitleg =)

Joke zei

Idd, choco moet lekker zacht zijn ^_^

Michael zei

Daar heeft Joke wel een punt!