woensdag, december 20, 2006

Traditionele Japanse cultuur - Kimono

Na tijdens het vak "Traditionele Japanse cultuur" onderwerpen als de thee ceremonie, ikebana en kalligrafie behandeld te hebben, was het tijdens de les van 19 november 2006 de beurt aan de kimono. Doordat het bij dit vak vooral de bedoeling is om de verschillende bezigheden zelf te ervaren, zouden we de mogelijkheid krijgen om een kimono te dragen. De meeste (of mogelijk iedereen) van ons had al een kimono gedragen gehad, nl. tijdens de kimono-biyori, maar een tweede keer leek ons zeker leuk :-)

Tijdens de kimono-biyori ging het er vrij formeel aan toe. We deden dan ook mee aan en kimono-show en deze moest goed verlopen. Deze keer echter, was de sfeer veel losser. De les ging door in de tatami-kamer van het Internationaal huis. Er waren een hele groep gekimonode vrouwen aanwezig (sensei's zowel als mensen in opleiding) om ons te helpen de kimono's aan te doen.

Eerst hebben de jongens zich omgekleed, hierna de meisjes. Na omgekleed te zijn, zijn ik en Jang ons gaan amuzeren met foto's trekken, zowel binnen als buiten. Nadat de meisjes klaar waren, hebben we een hele lange tijd fotos getrokken van elkaar, van de groep samen, van de gekimonode vrouwen, en combinaties van deze drie. We hebben ons goed geamuzeerd, met dit foto's trekken :-)

Nadat we (eindelijk) genoeg fotos getrokken hadden, hebben we ons terug omgekleed en was de les gedaan.

BTW. deze keer was er slechts een paar slippers voor onder de kimono aan te doen. Ik heb dus mijn gewoon schoenen aan moeten doen. Ik kon er dus niks aan doen :-)


Foto's:


Geen opmerkingen: