zaterdag, december 02, 2006

Concert in Tokyo - Dag 1 (het Concert)

Wat: L'Arc-en-Ciel - 15th L'Anniversary LIVE
Waar: Tokyo Dome
Wanneer: 25 november 2006, 18:00 (deuren open om 16:00)

Verslag:
Ondertussen is't al weer een week verder, ma kzou het concert ook nog ff bespreken, en dus ga ik da hier nu doen.

Zoals gezegd, stopte de metro onder (of net naast, kan ook) de Tokyo Dome. Na wat trappen naar boven gewandeld te zijn, waren we direct in de sfeer van de Dome en van het concert (door de vele concertgangers die er rondliepen. We zijn aan gekomen rond iets na 16:00 (denk ik) en tzag der zwart van't volk [zie foto]. Iets wa we direct al veel zagen was de fancy Japanse mode, de mode die ge verwacht in Harajuku tegen te komen, zoals gothic lolita kleren en stuff. Zo'n klere vin'k altijd geweldig om te zien, dus tzag der goe uit :-)

Na ff rondgekeken te hebben zagen we een merchandise-verkoop-stand. Ook zagen we de massa volk da dervoor stond aan te schuiven (een aanschuifrij in een groot pretpark voor DE atrractie op een warme zomerse dag was er niks mee vergeleken). De goesting om iets van de "goods" te kopen ging al weg toen. Ma als echte fan, wou ManYee toch eens gaan kijken en zijn we gaan aanschuiven. Tot onze grote verbazing ging het zeer goed vooruit, we waren bijna constant in beweging (in tegenstelling wat ik eerst zou gedacht hebben). Dus toch goed da we aangeschoven hebben :-) Aangekomen bij de standjes zagen we de stuffies en ook de prijzen. Ik vond het aardig overprijst voor wat het was. Allez, sommige dingen toch. Voor mij was het al snel besloten dat ik niks zou kopen.

Vervolgens zijn we gaan aanschuiven voor het concert binnen te gaan. Hier was er ook een hele rij, maar net als hiervoor ging het heel goed vooruit. De Dome binnengekomen zijn we naar onze zitplaats gegaan, dit ging goed, alles was goed aangegeven. Onderweg naar onze zitplaatsen zagen we een glimps van de grootte van de Dome en er volgde een "waaaaaaaw" vergezeld met twee grote open ogen. kVond't Huge.

Bijna bij onze zitplaatsen aangekomen bewonderden we nog wat de grootte van de Dome en zochten de juiste zitjes. De zitjes gevonden merkten we echter iets da onze mood in't begin toch wel sterk heeft doen verslechteren. In't midden van de lijn tussen ons en het centrum van het podium stond namelijk een reusachtige lichtinstallatie [zie foto]. Deze installatie blokkeerde niet enkel het centrum van het podium, maar ook het grote videoscherm dat erboven hing, zodat we niet eens tegoei naar het scherm zouden kunnen kijken om de band te zien. Da was op da moment echt wel'n gedacht van "kut!" da we hadde. Daarenboven bevonden onze zitplaatsen zich op de voorlaaste rij van heel de Dome (het 2de verdiep niet meegerekend), njah :-p Maargoed, na'n tijd hebben we't maar geaccepteerd en zouden we der't best van maken ^_^

Na een vertraging van 25 minuten begon het concert om 18:25. Hoewel het centrum van't podium nie tegoei zichtbaar was en ik dus nie dacht de groep tegoei te zullen zien. Begon het eerste liedje tot mijn verbazing nie op da podium. Toen de muziek begon, verscheen de groep echter veel dichter naar onze zitplaatsen toe, in de grote cirkelvorm (met zilver iets bedekt) die op de tweede foto van de dome te zien is. Daar konden we ze heel goed zien, en da was drek geweldig. De sfeer was van't eerste lieke geweldig, heel het publiek (allez, toch bijna) bewoog mee op't lieke. allez, het eerste lieke hebbe ze (we) de hele tijd geklapt, matoch :-) Der was'n beke de hoop da't hele concert op da rond podium zou doorgaan, ma da was (zoals ik wel verwacht had) nie het geval :-) Hoe dan ook von'k't een zeer leuke verrassing da't eerste lieke daar door ging.

Het concert was opgebouwd als een reis door de tijd, van hun eerste liekes, tot hun meest recente. Der was'n filmke op't groot scherm, waarbij de Tokyo Dome omgevormd was in een tijd-schip, da het hele gebeuren tot een geheel maakte. Van de oudere liekes kende ik der zelfs een deel, waardoor'k de sfeer tijdens die liekes nog beter vond :-D Van de nieuwere liekes op't eind kende ik der geen. Na de pauze speelde ze nog eens een lieke op het rond podium. Deze keer Werden ze op een heel traag tempo, al de Dome rondrijdend in een soort koets, van het hoofdpodium naar het klein podium gevoerd en terug. Tijdens deze tocht wuifde ze soms naar het publiek (waar ze toen het dichtst bij waren) en deze waren der natuurlijk zot van :-D

Dan op't eind van't concert, het voorlaatst lieke volgde een speciale verrassing. Een lid van de band begon wa te babbelen. kVerstond't echt zo goe. Wa ik dervan begrepen heb is da ze inspiratie gekregen hadden van de ruimte ofzo. Waar het op neer kwam is da het volgde lieke een nieuw, nog onuitgebracht lieke zou zijn. Toen het publiek da hoorde, werde ginge ze echt uit de bol :-D Allez, totda't lieke begon tenminste, want vanaf dan werd het muisstil in de zaal. Het publiek da tot dan toe bijna elk lieke in beweging heeft gestaan met elk lieke, bleef bij da nieuw lieke beweegloos en muisstil staan. kVond da eigenaardig om te zien. Iedereen leek volgeconcentreerd naar het lieke aan't luisteren, de tekst en melodie ervan aan't absorberen te zijn. Mja, kkan nie zo goe uitlegge hoe eigenaardig ik't vond, ma twas merkwaardig :-)

Dan over de extra's bij de show, der was wa vuurwerk-achtige stuff, der werd mè confetti en zilver-glinsterende sliertjes geschoten, en dan het best van allemaal, tegen't eind van de show werden der opeens een hoop reusachtige ballonne van achteraan de zaal in het publiek gegooid. Zo'n 2 meter doormeter moete ze geweest zijn denk ik. Da was natuurlijk heel plezant, om die ballon weg te duwen en over het publiek zien te rollen. Na'n tijd volgde echter een tweede verrassing, nl. Een van de ballonne ging ergens kapot en wat kwam er uit, een hele hoop gewone ballonne :-D De mense in't publiek pakte dan zo'n ballon vast en begonnen erme in de lucht te wuiven, zoda op die plaats in het publiek der een gele vlek (van de gele ballonne) verscheen. Nice was da :-D Na'n tijd krege de andere mense door da der kleine ballonne in zaten en dinge de grote ballonne een voor een kapot en verschene der overal van die gele vlekken. leuk om te zien :-)

Na afloop van't concert ging iedereen naar buiten (tverliep vrij vlot weeral) en was't concert gedaan. Buiten hebben we nog ffkes in de Dome rondgelopen waar der schone verlichting was.

Buiten de Dome was der ook'n standje te vinden van een niet-officiele verkoper van stuff met het logo van't concert. Niet-officieel ... tis te zegge, volges mij zal hij wel toelating gehad hebben om daar te staan, maar hij verkocht andere dingen en tegen een pak lagere prijzen :-) Op da moment heb'k niks gekocht, omda'k da nie nodig vond. Een beke spijtig vin'k da nu miss, omda't wel leuk zou gweest zijn om een doek van het concert tegen mijn muur te hangen ofzo. Maja, zo erg is't ook nie :-)

Dan kort wa'k van de avond vond: kVond't heel plezant en heb mij goe geamuzeerd :-) Het niet zien van de groep in't centrum van het pudium en het nie tegoei zien van't groot video scherm heeft uiteindeljk nie zoveel uitgemaakt :-)


Foto's van het gebeuren:

Enkele foto's van toen we op weg waren naar de Dome. Allez, we waren toen al in het Tokyo Dome complex, da is een groot geheel. Het is hier waar de winkeltjes zich bevonden.
De Tokyo Dome sè.


Het volk da der rondliep.
De Tokyo Dome vanbinnen. Zoals ge ziet op de derde foto, die verlichting stond vrij hard in de weg.
Euhm ... njah, de uitleg over't concert :-)


De verlichting buiten de Dome.


Geen opmerkingen: