vrijdag, december 29, 2006

Weetjes (5)

  • Er zijn aanzienlijk veel mensen (zeker de vrouwen) met X-benen in Japan.
  • In Tokyo zijn er toch veel mensen die Wel op hoge hakken kunnen lopen, misschien is het dan enkel de jeugd (of enkel deze van Matsumoto?) die er moeite mee heeft?
  • In Tokyo hadden de treinen vertraging door tegenwind. (strange)
  • Jassen/truien/vesten met een pelzige rand aan de kap (kan't nie beter uitleggen) zijn in trek in Japan.
  • Ondertussen staat mijn volle plastiek vuilniszak al zo`n anderhalf maand bij mijn voordeur.
  • Ik haat de vuilniszak-buitenzet-(half)uren.
  • Er zijn verdacht weinig dikke mensen in Japan. (Of zijn die er wel, maar blijven die schoon binnen 's huis?)
  • Koreaanse mannen (of toch enkele exemplaren die ik ken) hebben de neiging ongelofelijk te smakken bij het eten. (beke enerverend)
  • "ieder betaald zijn deel" kennen ze in Japan precies nie bij het uitgaan eten of drinken. (En zelfs al betalen sommige mensen hun deel, dan staan ze er nog op de rest te verdelen op zo'n manier die volgens mij moeilijker is dan gewoon ieder zijn deel te laten betalen)
  • Tijdens de Tokyo-trip heb ik elke dag mn bril op gehad (hiervoor deed ik hem slechts soms op).
  • De vierde dag zag ik mijzelf savonds zonder bril in de spiegel, ik herkende mijzelf eerst niemeer -_-
  • Ik heb mij een sekuhara buddy gevonden :-D (ok, da klinkt raar ...)
  • Sinds iets voor kerstmis ben ik in het bezit van 3 postzegels van 70Yen, waarvan ik mij absoluut niet meer kan herinneren waar ik ze gehaald heb.

dinsdag, december 26, 2006

Nog een kerstfeestje

Een week voor kerstmis kwam er het idee om kerstavond te vieren met de belgen die in Japan zitten voor een jaar. Alle belgen zou het niet worden, maar er zouden mensen van Osaka en Tokyo naar Matsumoto komen zodat we met een aardige groep zouden zijn.

Uiteindelijk zijn er buiten belgen ook een hoop andere buitenlandse studenten en japanners gekomen. Maar bij zo'n feestje als dit geldt: hoe meer zielen hoe meer vreugd :-) We waren met een kleine dertig man uiteindelijk denk ik.

Het regelen van het gebeuren is voor zover ik weet vooral door David gebeurd, waarvoor dank. Hij had een zeer gezellige zaal gevonden die we voor een avond hebben gehuurd. Er was ook eten besteld voor die avond en voor we naar de zaal gingen, zijn we langs een shoppingmall gestopt om er onze voorraad drank en chips-achtige toestanden op te slaan.

Zoals ik al zei vond ik het een zeer gezellige plaats waar het doorging. Er was daar ook een discobar en een hele hoop platen en cd's die men op ons verzoek opzette.

De avond begon met een drankje. Terwijl iedereen aan het arriveren en zich installeren was, kon iedereen iets te drinken pakken. Al iets drinkend werd er dan gebabbeld. Met in Osaka en Tokyo verblijvende jaargenoten te kunnen praten was heel leuk.

Na een tijdje arriveerde het eten en kon de maaltijd beginnen. Het was rijst, gefrituurde kip en een schotel met allerlei dingen op (zie foto). Hoewel het de bedoeling was dat alles warm was, bleek deze schotel koud te zijn. Da was wel wa tegenslag, maar op Japanse feestjes zijn deze dingen ook meestal koud, dus het is niet dat het niet eetbaar was ofzo :-) Ik vond de gefrituurde kip heerlijk.

Na gedaan te hebben met eten bestond de rest van de avond eigenlijk helemaal uit drinken, praten en lachen (met een redelijke nadruk op het drinken :-)). Sommige van de Japanners werden zwaar moe van de alcohol en enkelen zijn in slaap gevallen :-p

Om het echt het gevoel van een kerstfeest te geven, is er besloten geweest dat de belgen een cadeau aan elkaar zouden geven. Aan iedereen werd een persoon toegewezen waarvoor hij een cadeau moest kopen. Het uitwisselen van de cadeau's was een heel toffe bezigheid.

tIs'n heel tof kerstfeest geweest, goe gelachen samen. En twas heel plezant om met jaargenoten uit Osaka en Tokyo gebabbeld te kunne hebben ^_^


Om af te sluiten nog een hoop foto's.

De eten-schotel.

Mijn twee cadeau's. Een shinkansen puzzle en DBZ badgeur. Vooral de badgeur vond ik geweldig. Nie omda ik graag badgeur gebruik, ma gwn omda't DBZ is :-D tWas trouwens ook nie alleen badgeur, er zaten ook twee "verrassingen" bij, geweldig, niewaar :-D


Mijn jaargenootjes.




Een van de in slaap gevallen japanners. Of was hij de enige?
Nog een aantal algemene foto's.






Youko's verjaardag

Bij het buitengaan van de karaoke (zie vorige blog) wouden een deel van de mensen nog iets anders gaan doen en was er wat overleg. Een deel van het volk ging iets drinken ergens. Ik zou met hun meegaan. Maar net toen ze gingen vertrekken begon Youko tegen mij te praten. Hierdoor was ik wat afgeleid en was "mijn volk" weg. Youko vertelde mij dat het vandaag haar verjaardag was en dat ze het zou vieren. Ze vroeg mij of ik niet wou meedoen. Omdat het ander volk (dat iets ging drinken) toch al vertrokken was, heb ik dit gedaan. Doordat er op het nieuwjaarsfeestje alcohol was, was ik in een ... beetje afwezige toestand. Had niet tegoei door wat er aan het gebeuren was, miss nog een reden waarom ik bij Youko's groep ben gebleven :-p

Om te beginnen met het vieren, hebben we nog wat gekaraoked. Iedereen was in form. Een van de plezantste karaoke's tot nu toe was't, very good :-D

Toen het karaokeen uiteindelijk gedaan was, ging een deel van de mensen nog verder iets doen. Ik weet niemeer tegoei hoeda't gebeurd is (zij gevraagd en ik ja gezegd wrsch :-p), ma ik zen meegegaan met deze mensen. We zijn naar het verblijf van Takashi gegaan. Hij had een japans huis voor hem alleen.

We zijn eerst bij een combini gestopt om ons wat te bevoorraden en zijn dan naar het huis vertrokken. Daar hebben we tot een kot in de nacht gezeten, gedronken, gepraat, gespellekesspeeld en veel gelachen.

Qua spellekes waren het de gewoonlijke spellekes die ik ook met de koreanen ooit gespeeld heb. Heel leuke spellekes voor als ge met een (niet te grote) groep mensen zijt.

Qua onderpen bij't praten ... der zijn redeljk wa ero-onderwerpen gepasseerd eil :-p Zo hebben ze mij synoniemen voor hentai geleerd, betere woorden dan "yaru" als ge seksen wilt zeggen. Ook hebben we gelachen over een van de japanners zijn te directe manieren om vrouwen op een date te vragen. Ook, om een of andere reden was mijn nickname voor die avond sekuhara (kort voor sekushuaru harasumento, oftewel sexual harrasment). Hoe het zover gekomen is, weet ik niemeer -_-

De hele avond heeft tot heel vroeg in de morgend geduurt. Rond een uur of 6 zijn er een paar mensen vertrokken. Onder de rest van de mensen (oa. ik) was er sprake om samen bij Takashi te blijven slapen. De reden voor het volgende heb ik nooit goed begrepen, maar we zouden slapen tot 8:00 en dan vertrekken. We hebben de boel eerst wat opgeruimd en begonnen een voor een onder het deken van de kotatsu te kruipen. Een voor een echter begonnen mensen naar de tweede kamer te gaan. Eerst ging Youko nog een sigaretje roken, vergezeld door William. Wat later is Alexis (ofzo), een rus, hen gaan vergezellen ... Toen ik om 8 uur opstond, bleek ik de enige te zijn geweest die geslapen heeft, de rest is in die andere kamer blijven praten tot 8 uur.

Nu het 8 uur was, ging iedereen terug naar zn eigen verblijf. Takashi heeft ons met z'n auto afgezet oftewel bij onze fiets, oftewel bij onze eigen plaats. In mijn geval was het het univ, waar mijn fiets stond.

Op mn kamer aangekomen heb ik mij uitgekleed, ben ik in mn bed gan liggen en ben ik in slaap gevallen tot iets na 11. Niet zoveel slaap eigenlijk, maar ik was nie moe meer toen, dus ben ik maar opgestaan :-)

Hoewel't miss al wel duidelijk geworden is, wil'k nog is zegge da't heel plezant was deze avond. kHoop da'k da nog meer kan doen, met die (of met zo'n) groep een gezellige avond doorbrengen ^_^


Foto's:

Op de karaoke
Sommige mensen waren zoals ge ziet goe in form :-D Allez, iedereen eigenlijk :-)

Youko, de jarige.



Bij Takashi thuis.

Youko's cadeau, een micky mouseje.

Het beertje was zwaar off-limits voor iedereen om aan te raken. Dit zorgde voor heel wat levendigheid toen iemand hem toch vast gekregen had :-)


Kwam het door de moeheid? :-)


Youko en vriendin deden het wel beter vond ik :-)

Op't eind van de avond (allez, smorgens eigenlijk) bleek Youko extensions in haar haar te hebben (clip-on's). Toen ze deze uitdeed voelde ik een drang om deze uit te proberen, voila het resultaat. Deed me denke an de goeie ouwe tijd (begin 2005) ...

maandag, december 25, 2006

COWIS nieuwjaarsfeest

Zaterdag 23 december was er een nieuwjaarsfeest van COWIS.

Er is gegeten, gedronken en gepraat geweest, de standaard-ingrediënten voor een Japans feestje. Naast bier waren der ook veel cocktail(blikjes), wat ik een goede zaak vond vermits ik niet zo tuk ben op bier.

In het begon was het vrij rustig vond ik (wa wil zegge da't wel plezanter kon zijn). Ook werden we (ik toch alleszins) door een sensei wat gepushed om te "minglen" met japanners. Dit resulteerde in standaardconversaties met als onderwerp "Waar is België bekend voor?" en "Aan welke faculteit studeer je?" Door elke keer deze zelfde conversaties te voeren, ben ik ze eigenlijk vrij beu. Telkens zulke conversaties beginnen heb ik zin om naar huis (niet België thuis, maar mijn kamer in het Internationaal Huis thuis :-)) te gaan.

Na een tijd is het toch leuker geworden. Er begon (met een deel mensen) een "foto-sessie" met een heel deel rare pose's. William (Indonesiër) bleef er maar bedenken :-D Goe gelachen bij deze foto's.

Rond een uur of 9 denk ik, was het feestje gedaan en ging een deel van het volk zoals de gewoonte is hier in Japan verder iets anders doen. Deze keer was het karaoke.

Buiten't begin was't een heel plezante avond :-)


Qua tekst ga'k't hier bij houden. Hieronder nog wat foto's.

De poses





Voor hem werd de alcohol wat teveel. Maar hij bleef zijn precious beschermen :-D


Het in positie komen staan ging niet zoals gepland. Kei hed om te zien was het :-D







Het feest was gedaan.

Maar op de karaoke ging de fun gewoon verder :-)

zondag, december 24, 2006

Shoppen en samen eten

Shoppen
Op kerstavond is er een kerstfeest met een hoop van de in Japan zijnde belgen. Iedereen moet voor een persoon een cadeau kopen. Op 22 december ben ik dit gaan doen.

Na't school zou ik gaan shoppen voor een kerstcadeau. Toen ik dit tegen Jang zei de dag ervoor wou hij meegaan. We zijn dus met z'n tweeen gaan winkelen. Wat fietsen, shoppen, babbelen over vanalles en nog wa, kvond't wel leuk :-)


Samen eten
Ook die dag ervoor was er afgesproken om met z'n drieën (jang, manyee en ik) savonds samen te eten. Hier was al langer sprake van en was nu uiteindelijk geregeld geworden.

We zijn eerst samen gaan winkelen voor het eten. Eerst was er gezegd om spagetti klaar te maken. Maar toen we in de winkel pizza's zagen liggen, zijn we hiervoor gegaan. Deze moesten gewoon in de micro gestoken worden en ware dus makkelijker dan spagetti :-) Als dessert is het ijs geworden. We hebben een doos met 20 ijslollie-achtige dingen gekocht.

Het opeten ervan ging door in Jang's kamer. Een gezellige kamer heeft hij. Tijdens't eten van de pizza's hebben we tv gekeken, er was een muziekprogramma op, en gepraat over dinge die ons daarbij tebinne schoten. Na de pizza, die goe meeviel, was er de ijs, die ruim veel bleek te zijn :-p

Het was een heel gezellig samen eten, en gaan we zeker nog eens doen.

Foto's: